Ääni & Vimma är Finlands största och mest kända bandfestival för unga. Ääni & Vimma erbjuder unga musiker i åldern 15–25 år en möjlighet att kliva in i rampljuset och få värdefull erfarenhet av att uppträda samt respons av proffs i musikbranschen. Du kan anmäla dig till Ääni & Vimma på evenemangets webbplats från den 1 september 2014.

Alla band och artister som ännu inte har något skivkontrakt kan uppträda på Ääni & Vimma. 140 band ryms med.

Banden visar först prov på sin skicklighet på fyra arenor i huvudstadsregionen: i Helsingfors, Vanda och Esbo. Evenemanget kulminerar i semifinalen på Nosturi och finalen på Kulturarenan Glorias scen.

Ääni & Vimma erbjuder framför allt band en möjlighet att uppträda inför publik och proffs, inför en jury där olika musikgenrer finns representerade. Alla band som deltar i festivalen får både muntlig och skriftlig respons av juryn, som består av proffs inom musikbranschen. Vinnarna och andra framgångsrika band erbjuds studiotid, uppträdanden, presentkort samt givetvis ära och berömmelse.

I år kan också publiken påverka vilka band som ska komma till semifinalen och finalen. I oktober kan publiken rösta på sin egen favorit. Alla fyra delfestivaler spelas in och inspelningarna kan ses på webben under en vecka efter varje festival samt på nytt under röstningsveckan.