Kannusali 4.10.

Ammattiraati

Äänen & Vimman ammattiraati koostuu musiikkialan ammattilaisista, jotka antavat bändeille sekä kirjallisen että suullisen palautteen.

Kärtsy_Away_raatiKärtsy Hatakka

 

Kärtsy on yksi Suomen monipuolisimmista rock-muusikoista, joka tunnetaan raskaan musiikin viennin pioneeriyhtyeen Waltarin solistina. Lisäksi hän on säveltänyt materiaalia yli kymmenen vuoden ajan eri tyylisuuntia edustaviin projekteihin.

Kärtsy on säveltänyt uransa aikana laaja-alaisesti rockia, poppia, metallia, hiphopia, räppiä, teknoa, teatterimusiikkia ja maailmanmusiikkia. Hän on työskennellyt muun muassa Angelin Tyttöjen, Bomfunk MC’sin, Ismo Alangon, Apocalyptican, Jaakko Salovaaran, Children of Bodomin, HIMin, Petri Wallin ja Kingston Wallin, Värttinän, Avantin ja Amorphiksen kanssa. Hän työskenteli yhdessä koreografi Jorma Uotisen kanssa Evankeliumi-baletin yhteydessä, minkä Kärtsy sävelsi Suomen Kansallisoopperaan. Kärtsy on säveltänyt myös metallisinfonian Death Metal Symphony in Deep C, jonka orkestraatiot ovat Riku Niemen käsialaa. Lisäksi hän on säveltänyt musiikin Max Payne PC-pelin kahteen osaan vuosina 2000 ja 2002, jotka ovat myyneet miljoonia kappaleita maailmanlaajuisesti.

 

 

 

samuli federley_raatiSamuli Federley

 

Samuli Federley on ammattikitaristi Espoosta, joka toimii mm. kitaransoiton opettajana, studio- ja keikkamuusikkona, säveltäjänä perustamassaan Reversion-bändissä sekä esiintyy myös sooloartistin ominaisuudessa. Hän julkaisi soololevynsä, Quest For Remedyn vuonna 2012 ja on tehnyt sen tiimoilta konsertteja niin Suomessa, Saksassa kuin Kiinassakin. Hän on myös soittanut albumilla, joka on myynyt kultalevyn rajan ylittävän määrän kopioita sekä esiintynyt mm. Michael Monroen kanssa. Samulilla on myös sponsorisopimuksia useiden eri musiikkitarvikeyhtiöiden kanssa ja toimii myös näiden tuotteiden aktiivisena promotoijana.

 

nitte valoNitte Valo

Olen tehnyt uraa laulajana ja harrastanut muutenkin musiikkia 13-vuotiaasta lähtien. Takana on hyvinkin erilaisia kokoonpanoja, tyttöbändistä sekakokoonpanoon.

Varsinaisia musiikillisia opintoja minulla on takana vähän. Olen ottanut muutaman yksinlaulutunnin klassisen laulun puolelta, sekä opiskellut Kokkolan Rock- Jazz -koulussa yksinlaulua sekä bändisoittoa. Suurimman osan opeistani olenkin saanut itseopiskelulla ja vain tekemällä sitä, mistä eniten pidän musiikin saralla, eli laulamalla.

Vuodesta 2008 vuoteen 2012 toimin Battle Beast- bändin vokalistina.

Tällä hetkellä minut on kiinnitetty oululaisen Burning Pointin vokalistiksi. Uusi albumi on parhaillaan työn alla ja koetamme saada sen ulos mahdollisimman pian.

 

 

 

 

 

Musaneuvosto

Äänen & Vimman musaneuvosto koostuu muutamasta kunkin katselmuspaikan omasta nuoresta, jotka saavat valita jokaisesta katselmuksesta yhden bändin jatkoon.

aleksi tanttu_musaneuvostoAleksi Tanttu

 

Nimeni on Aleksi Tanttu, olen 18-vuotias lukiolainen, jolle musiikki on kaikki kaikessa. Soitan itse koskettimia ja viulua, sekä laulan. Soitan ja kuuntelen musiikkia erittäin laajasti. Vaikka sydäntäni on erityisesti lähellä Funk/Jazz/Soul-osasto, indie pop ja alternative rock, voin sanoa olevani musiikin suhteen aivan kaikkiruokainen. Bändissä soittamisen lisäksi sävellän ja sanoitan, sekä esiinnyn usein freelancer-muusikkona esim. ristiäisissä, häissä ym. juhlissa, usein yksin, mutta joskus myös muiden kanssa. Minulla on paljon kokemusta bänditoiminnasta, olen soittanut monissa bändeissä ja tälläkin hetkellä kahdessa. Tiedän musiikista ja sen esittämisestä paljon, ja koen osaavani arvioida sitä siis hyvin.