Bändiareenan säännöt

Mikä Ääni ja Vimma?

Ääni & Vimma on Suomen suurin ja tunnetuin nuorten bändiareena. Tapahtuma järjestetään syys–marraskuussa 2014.

Bändit näyttävät taitonsa kolmena perättäisenä katselmusviikonloppuna Vantaan Vernissassa 27.9., Espoon Kannusalissa 4.10. sekä Arabia Music Housessa 10.10.-11.10. Semifinaali ja finaali huipentuvat Nosturin ja Kulttuuriareena Glorian lavalle. Tarkemmat Äänen & Vimman aikataulut ja tapahtumapaikat löydät täältä.

Kenelle?

Äänen & Vimman ikärajasuositus on 15–25-vuotiaat. Korkeintaan kolmasosa ryhmän jäsenistä saa poiketa ikärajoituksesta.

Ääni & Vimma -areenalle voivat osallistua kaikki bändit sekä artistit, joilla ei ole vielä levytyssopimusta.

Ilmoittautuminen

Ääni & Vimma -areenaan osallistutaan ilmoittautumalla verkossa. Vuoden 2014 Äänen & Vimman ilmoittautuminen on avoinna 1.–12.9 2014. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina kello 10 ja päättyy, kun 140:n bändin osallistujamäärä täyttyy tai viimeiseen ilmoittautumispäivään 12.9.2014 mennessä.

Varasijoille otetaan 30 bändiä. Useimmat bändit pääsevät lavalle varasijoiltakin, koska peruutuksia tapahtuu.

Tapahtumaan osallistuminen on bändeille maksullista. Osallistumismaksu on helsinkiläisiltä, vantaalaisilta, espoolaisilta ja kauniaislaisilta 20€/bändi ja muilta 30€/bändi.

Ilmoittautumisen jälkeen kaikki esiintyvät bändit saavat  infokirjeen sekä laskun osallistumismaksusta. HUOM! Osallistuminen edellyttää ilmoittautumisen yhteydessä oikein täytettyjä laskutustietoja.

Keikka

Bändien esiintymisaika on 10 minuuttia ja vaihtoihin on varattu noin viisi minuuttia. Paikalla tulee olla hyvissä ajoin, viimeistään tuntia ennen omaa esiintymistä.

Jokaisessa Ääni & Vimma -tapahtumassa, semifinaaleissa ja finaalissa on tapahtuman puolesta PA, backline sekä miksaaja.

Peruutuksista tulee ilmoittaa mahdollisimman pian, viimeistään viikkoa ennen esiintymistä.

Palaute

Kaikki bändiareenaan osallistuvat bändit saavat musiikkialan ammattilaisista koostuvalta raadilta sekä kirjallisen että suullisen palautteen. Bändit saavat lyhyen suullinen palautteen tapahtumapaikalla ja kirjallisen arvostelun noin kahden viikon kuluttua esiintymisestä. Raadin arviointikriteerejä ovat bändin yhteensoitto, artistien henkilökohtaiset taidot sekä bändin yleisilme ja lavapreesens.

Ääni & Vimma -bändiareena on osa kulttuurista nuorisotyötä, jonka perimmäinen tehtävä on nuoren kasvun tukeminen sekä ilmaisutaitojen ja luovan osaamisen vahvistaminen.

Päihteettömyys

Ääni & Vimma on ikärajaton, maksuton ja päihteetön tapahtuma. Esiintymispaikoilla ei saa tuoda päihteitä tai oleskella päihtyneenä. Esiintyminen voidaan peruuttaa, jos bändin jäsen on päihtynyt.

Äänestäminen

Kaikki valta ei tänä vuonna ole Äänen & Vimman raadilla vaan yleisö pääsee vaikuttamaan siihen, mitkä bändit nousevat niin semifinaaliin kuin finaaliinkin. Yleisö pääsee äänestämään omaa suosikkiaan jatkoon lokakuussa.

Kaikki neljä bändiareenaa taltioidaan ja keikkataltioinnit ovat nähtävissä netissä viikon ajan jokaisen areenan jälkeen sekä uudestaan äänestysviikolla 42 lokakuussa.

Mediatuotanto

Kaikki esitykset taltioidaan monikameratuotantona. Kaikki areenoiden esitystallenteet julkaistaan 13.10. viikon 42 äänestystä varten. Äänestyksen jälkeen videot jäävät näkyviin Hattumedia-toimituksen hallinnoimalle Ääni & Vimma YouTube-kanavalle.

Semifinaali sekä finaali kuvataan myös monikameratuotantona ja live-lähetykset ovat  nähtävissä  Ääni & Vimma -verkkosivujen kautta.

Mediataltiointien tekijänoikeudet

Taltiointien tekijäinoikeudet kuuluvat  videotaltioinnin tekijöille. Tallenteiden linkittäminen on kuitenkin sallittu. Bändit voivat linkittää videoita YouTubesta omille sivuilleen ja fanit suosikkejaan sosiaalisen median kautta.