Arabia Music House: Kun ujoista nuorista tulee rocktähtiä

versus_affect

Versus Affect

 

Arabian Music Housessa perjantaina ja lauantaina lavan valtasi heavy, metal ja punk. Keskellä päivää lyhyen setin vetäminen on kova paikka kenelle tahansa esiintyjälle, paikoin artistien jännityksen ja paineen saattoi aistia takahuoneessa, mutta lavalle asteli valmiita tähtiä. ”Kaikkien unelma olisi saada keskittyä vain musiikin tekemiseen ja soittamiseen” kuvasi melodinen-metalcore –yhtye Versus Affect tavoitteitaan, ja tämä näkyi kaikkien bändien esiintymisessä. Artistit antoivat kaikkensa.

 

diregod

Diregod

 
vulgar

Vulgar

 

Perjantaina illan aloitti ammattimainen metalliyhtye Diregod, päällekäyvä, mutta synkkää kauneutta sisältävä armoton jytinä määräsi heti illan teeman, lavalla ollaan tosissaan ja ladataan kymmeneen minuuttiin järjettömät energiat. Esiintyjiä ja yhtyeitä oli laidasta laitaan, metalcoresta 70-luvun punkkiin, jota tarjosi Porvoolainen Vulgar. Vulgar ei pyydellyt anteeksi vaan sai yleisössä aikaan hämmentyneitä ilmeitä, kummastusta ja naurua, kun laulaja riisui, hakkasi kaulassa roikkuvaa lehmänkelloa ja karjui kierrättämisen tärkeydestä. Tähän yhtyeeseen et voi olla reagoimatta! Ilta meni nopeasti, sana monotoninen olisi metalli, hevy ja punk perjantain vastakohta.

 

metallileka

Metallileka

Lauantaina nautittiin kenties heavy, metal ja punk kategorian nuorimpien esiintyjien selkeästä tarinankerronnasta musiikin keinoin, lavalle asteli illan toisena esiintyjänä Metallileka. Metallileka kiinnitti huomiota jäsentensä nuoren iän takia, laulaja on 15 vuotta. Laulajalla oli soittimenaan erikoisen näköinen keytar.

 

decadent_society

Decadent Society

 

harvey_dent

Harvey Dent

 

Lauantain visuaalisia esityksiä jatkoi Decadent Society. Laulajan irvokas esiintymistyyli yhdistettynä mikkiständinä toimivaan sutattuun lapsimallinuken vartaloon sai aikaan ristiriitaisia tunteita ja sähköisti yleisön. Kuinka pitkälle tämän bändin irvokkuus voi mennä? Kymmenessä minuutissa ei ”onneksi” paljoa ehdi. Kymmenen minuuttia ei ollut Hämeenlinnalaiselle Harvey Dentillekkään liian lyhyt aika ”aiheuttaa yleisössä sekä hymyjä että kauhun sekaisia virnistyksiä”, kuten bändi kuvasi tavoitteitaan. Harvey Dent aloitti hämmentävällä huudolla, joka tiivistyi nopeatempoiseksi, ärtyneeksi asetetta älykkäämmäksi hc-punkiksi. Laulaja hyppäsi ensimmäisen kappaleen aikana aggressiivisen hyperaktiivisesti yleisön sekaan, tuli röyhkeästi ”liian” lähelle istujia iskien jalkansa kuuntelijan pöydälle ja karjuen vihaansa. Musiikki pysyi kasassa, basisti heitteli välispiikkeihin humoristisia, sarkastisia huomautuksia, laulaja kuristi itseään mikkipiuhaan ja Harvey Dent lensi suoraan jatkoon. Ilta ei voinut jättää katsojia kylmäksi.

 

arabiaraati_la

Lauantain raati: Heta Hyttinen, Harri Hakanen ja Janne Flinkkilä

 

arabiajuontajat_la

Juontajat Hedu ja Tea.

 

Molempina päivinä Tuomaristo oli kannustava ja antoi todella arvokasta palautetta ja kehitysehdotuksia yhtyeille, mutta kehotti yhtyeitä tekemään musiikilliset päätöksensä niin että musiikki kuulostaa tekijöistä itsestään hyvältä. Tuomariston kommenteista saattoi kuulija ammentaa tärkeitä neuvoja musiikin tekemiseen: löydä oma juttusi ja rakasta sitä mitä teet.

– Hedu Korvenoja, Arabia Music Housen musaneuvoston jäsen