Semifinaalit Nosturissa osa 2: torstai 23.10.

Kaikkiruokaisia musiikin ystäviä hemmoteltiin oikein kunnolla torstaina 23.10. Äänen & Vimman semifinaalien toisena päivänä, sillä illan aikana kuultiin mm. grungea, rappia, rockia, indie poppia ja progea. Illan bändit olivat Fullmoon Silhouette, Bastu, Senny & the Freefall, Hazed, Volta., Kickin’ 5 , mokpart, Neemu ja New Generation MCS.

Tapahtuman juonsi Tea Khalifa ja Hedu ja raatina toimi Kari Hynninen (Suomen Musiikki Oy), Janne Flinkkilä (Inferno, Rytmimanuaali) ja Kärtsy Hatakka (Waltari). Paikalla olivat myös Music KickUpin edustajat Perttu Sutinen, Wellu Jaatinen ja Pekka Johansson.

Ensimmäisen bändin, 1990-luvun grunge-viboilla höystetyn Fullmoon Silhouetten kirskuvat kitarat ja jykevät rummut tempaisivat torstain Äänen & Vimman käyntiin ja karisti varmasti viimeisetkin alkuillan väsymykset paikalla olijoista.

Sen jälkeen siirryttiin hieman säyseämpiin tunnelmiin, kun lavalle astui positiivisuutta huokuva pop-bändi Bastu. Laulajan sekä soittajien hyväntuulisuus oli tarttuvaa ja lavalla kuultiin perinteisempien bändisoittimen lisäksi myös trumpettia.

Välillä pysähdyttiin kuuntelemaan kauniita säveliä ja karismaattista tulkintaa. Proge-vaikutteinen Senny And The Freefall ja yleisöäänestyksen voittaja Volta. lämmittivät yleisöä valovoimaisuudellaan. Senny And The Freefallin kappale ”Kierrä kaukaa” muistutti rytmitykseltään ja laulannaltaan etäisesti Laila Kinnusen Kun-kappaletta. Mahtavaa! Volta.:n vahvuudet olivat nais- ja mieslaulajien kauniisti yhteensointuvissa äänissä sekä viipyilevissä kappaleissa. Bändissä ei ole lainkaan rumpalia, mikä tekee siitä lähes unenomaista.

Vanhaa kunnon rock ’n’ roll –osastoa edustivat Hazed ja Kickin’ 5. Hazedin taidokkaita sooloja ja old school rock-soundeja kuunnellessa pystyi hyvin kuvitella ajavansa avoautolla auringon paahteessa pitkin Route 66:sta. Kickin’5:lla oli mukaansatempaavia country / blues / rockabilly –henkisiä tanssittavia biisejä ja laulajalla mahtava räkäinen ääni. Heillä oli mukana myös kontrabasso ja haitari!

Illan viimeinen ”perinteinen” bändi oli espoolainen mokpart, jonka energistä bassottelua ja kokeellisuutta oli ilo seurata. Soittajat näyttivät tosissaan nauttivan soittamisesta!

”Nosturi, onko teillä hyvä meininki?” Illan räppärit Neemu ja New Generation MCS osasivat todella ottaa kontaktia yleisöön välispiikeissään. Tausta-DJ:n kanssa esiintyvä Neemu ei isoa taustabändiä tarvinnut, sillä herran lavakarisma täytti koko lavan! Kolmesta taidokkaasta räppäristä koostuva New Generation MCS ihastutti taidokkaasti sovitetuilla laulu- ja räp-osuuksilla ja tarttuvilla kertosäkeillä.

Musiikillisesti näin laajan tarjonnan jälkeen raati oli erityisen vaikean paikan edessä valitessaan täysin eri musiikkigenrejä edustavista bändeistä jatkoon pääsijät. Lopulta jatkoon valittiin Kickin’5, Volta., Bastu sekä New Generation MCS!

HattuMedia kuvasi tapahtuman monikameratuotantona ja tapahtuma lähetettiin suorana streamina Youtubessa. HattuMedia myös haastatteli bändejä. Esitystallenteet ja haastattelut on katsottavissa Äänen & Vimman nettisivuilla Videot-sivulla.

Kiitos kaikille paikalla olijoille, työntekijöille, Nosturin väelle, yleisölle sekä bändeille!