Semifinaalit Nosturissa osa 1: keskiviikko 22.10.

Keskiviikkona 22.10. Äänen & Vimman semifinaalit tempaistiin käyntiin raskaammanpuoleisella musiikilla, sillä bändien tyylilajit olivat heavy, metalli ja punk. Illan bändit olivat Urja, Awake Again, Enomphys, Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat, Vulgar, Taken, Retards on the Run, Rampage ja Harvey Dent . Bändit riehuivat lavalla uskaliaasti ja myös yleisössä nähtiin muutaman kerran mosh pit.

Tapahtuman juonsi Tea Khalifa ja Hedu ja raatina toimi Mathias Nygård (Turisas), Mikko Merilinna (Soundi, Nuorgam) ja Heta Hyttinen (Soundi). Paikalla olivat myös Music KickUpin edustajat Perttu Sutinen, Wellu Jaatinen ja Pekka Johansson.

Ensimmäinen bändi Urja aloitti illan klo 18.00 hyväntuulisella suomenkielisellä heavylla ja komealla laulannalla sekä hienoilla lava-mooveilla. Enomphyksen laulaja taasen jakaantui välillä kolmeksi eri henkilöksi monialaisella tulkinnallaan. Awake Again ja Taken ottivat musiikillisesti askeleen kokeellisempaan suuntaan: Awake Again yhdisti rohkeasti leikkisää meininkiä, puhdasta laulua ja raskaampaa otetta ja Taken loi kosketinsoittimilla bile-meiningin raskaaseen metalliin.

Heavyn keskellä kuultiin välillä punkkiakin: Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat soitti perinteikkäitä iloisia suomenkielisiä punk rock -ralleja ja toi kuulijalle mieleen muutaman suomalaisen 1970-luvun klassikkobändin, kun taas Vulgarin räävitön meininki ja sanoitukset liikkuivat tummemmissa vesissä.

Erittäin energisen, mutta samalla kaihoisasti soivan punk / glam rock -vaikutteisen Retards On The Runin kertosäkeet jäivät päähän soimaan vielä pitkäksi aikaa ja niissä olikin hyvä lepuuttaa korviaan ennen kahta viimeistä esiintyjää, jotka eivät paljoa armoa antaneet. Rampagen aikana lavalla ja lavan edessä pitkät tukat liehuivat äärimmäisen nopeiden kitaratilutusten tahdissa. Illan viimeisen esiintyjän, Harvey Dentin keikalla laulaja katosi välillä kokonaan ja löytyi milloin yleisön seasta, milloin lavan reunan pimeydestä vahvistimen päältä. Sen lisäksi kitaristi huvitti yleisöä tragikoomisella Turisakseen liittyvällä rakkaustarinalla.

Illan lopuksi, ankaran pähkäilyn jälkeen, raati päätti, että Gloriassa 8.11. järjestettävään finaaliin pääsee Retards On The Run, Taken, Urja sekä Harvey Dent.

HattuMedia kuvasi tapahtuman monikameratuotantona ja tapahtuma lähetettiin suorana streamina Youtubessa. HattuMedia myös haastatteli bändejä. Esitystallenteet ja haastattelut on katsottavissa Äänen & Vimman nettisivuilla Videot-sivulla.

Kiitos kaikille paikalla olijoille, työntekijöille, Nosturin väelle, yleisölle sekä bändeille!