Kannusalin katselmus musaneuvostolaisen silmin

fullmoon_silhouette

Fullmoon Silhouette

 

espooraati

Raati: Kärtsy Hatakka, Samuli Federley ja Nitte Valo

 

Lauantai-ilta Espoon keskuksen Kannusalissa tarjosi monipuolista ja nuorta musiikkia niin paikan päällä, kuin nettistriimin äärelläkin olleille kuulijoille. Kyseessä oli tietysti Ääni & Vimma -bändikatselmus, jolla on jo pitkät perinteet Espoon, Helsingin ja Vantaan nuorisotyössä. Kannusalissa järjestetyssä karsinnassa kymmenen bändiä esittivät kukin noin kymmenen minuutin pituisen setin. Kultakin bändeiltä kuultiin yhdestä kolmeen kappaletta. Paikalla ollut ammattimuusikoista koostunut raati antoi bändeille palautetta ja lähettivät mielestään kolme parasta semifinaaleihin. Kattaus eri tyylilajeja oli todellakin monipuolinen. Kuultiin mm. poppia, rockia, groovea, punkia, progea ja räppiä.

 

espoo_musaneuvosto

Musaneuvosto: Kardo ja Aleksi sekä Heini, joka toimi myös juontajana Tea Khalifan kanssa.

 

Oma roolini tapahtumassa oli kuulua ns. Musaneuvostoon, jonka tehtävänä oli valita oma suosikkinsa bändeistä, joka niin ikään lähtisi jatkamaan kohti seuraavaa etappia, eli semifinaaleja. Koska olen muuusikko itsekin, Ääni & Vimma -konsepti oli minulle päällisin puolin entuudestaan tuttu, mutta tämä oli silti ensimmäinen kerta kun olen paikan päällä kyseisessä tapahtumassa. Ensikosketukseni tapahtumaan olikin varsin positiivinen. Tapahtuma sen kaikkine eri osa-alueineen oli ammattimaisesti toteutettu. Tasokas ja hyvin toimiva ääni ja valotekniikka, sekä mm. paikalla ollut monella eri kameralla varustautunut kuvausryhmä ja tietysti viihdyttävä juontokaksikko takasivat sen, että tapahtumasta jäi varmasti hieno kokemus niin bändeille, kuin katsojillekin.

 

taskunoyhta

Taskunöyhtä

 

Katsojia Kannusaliin olisin odottanut enemmän, mutta ei se tunnelmaa kuitenkaan latistanut. Semifinaalit ja finaali ovatkin sitten varmasti täydempiä penkkirivien osalta. Ja tietysti tämän kirjoituksen ansiosta myös tulevien vuosien karsinnat täyttyvät katsoijista 😉

Kaiken kaikkiaan tapahtuma osoitti minulle eräänlaisena positiivisena yllätyksenä mihin nuorisotyö pystyy, ja miten taidokkaita muusikkoja ja bändejä pääkaupunkiseudulla vaikuttaa ikään kuin pinnan alla. Toivottavasti jotkut näistä bändeistä joskus nousevat pinnalle, sillä  pelkästään Espoon karsintojen perusteella voin sanoa, että siihen on monilla hyvätkin edellytykset. Sanokaa minun sanoneen.

 

– Aleksi Tanttu, Kannusalin musaneuvoston jäsen