Haastattelussa vuoden 2011 finalisti RelaxTrio

relaxtrio

Ääni & Vimma järjestettiin viimeksi vuonna 2011. Silloin kärkikolmikon kakkossijalle ylsi raumalainen rockabilly/country/blues -vaikutteinen bändi RelaxTrio. Sen jälkeen bändi on keikkaillut ahkerasti, julkaissut levyn ja saanut Femmagaalan kunniamaininnan vuonna 2013. Yhtyeen kontrabasisti-laulaja Linda kertoi Äänen & Vimman toimitukselle bändin viime aikojen kuulumisia ja antoi vinkkejä tämän vuoden osallistujille.

 

Voititte seitsemän vuotta sitten Junior Äänen & Vimman ja kolme ja puoli vuotta sitten tulitte Äänessä & Vimmassa toisiksi. Minkälainen fiilis teille jäi Äänestä & Vimmasta ja miten se vaikutti bändin kehitykseen ja näkyvyyteen?

Ei meillä mitään kilpailusuunnitelmia ollut. JunnuVimma -kilpailuun törmättiin sattumalta netissä ja päätettiin, että tonne mennään. Ja sen jälkeen olikin luonnollista käydä muutaman vuoden päästä kokeilemassa ”isojen puolella”. Hyvät fiilikset jäi molemmista. Meidän kohdalla varsinkin jälkimmäinen toi mahdollisuuden yhteistyöhön Junglerecordsin kanssa ja tänä syksynä yhtiö julkaisee toisen levymme.

JunnuVimma oli bändille hyppy tuntemattomaan ja kisaan lähdettiin pitkälti kokeilumielessä. Voitto tuli totta kai todella positiivisena yllätyksenä, sillä mukana oli paljon lupaavia kokoonpanoja eri puolilta Suomea. Olihan siinä sellaista Helsingin valloitus -meininkiä ja kokemus oli nuorille soittajanaluille mahtava. Plussaa oli tietenkin palkinnot, eli keikka Ääni ja Vimma -finaaliin ja studioaikaa, jonka seurauksena syntyi bändin ensimmäinen omakustanne.

Vuonna 2011 Ääni & Vimma -kisaan otti osaa RelaxTrio, jonka tyyli oli vuosien aikana vaihtunut pop/lapsirock-musasta rockabillyn ja countryn suuntaan. Juuri harvinaislaatuisen tyylimme ansiosta erotuimme joukosta ja ylsimme hienosti kisan toiselle sijalle. Keikkakokemusta oli karttunut ja luottamus omaan tekemiseen kasvanut. Toisaalta etenkin finaalikeikka jännitti ihan hemmetisti! Kisassa menestymisen kautta saimme kivasti näkyvyyttä kotikaupungin ulkopuolellakin ja Shake and Roll -levy myi yllättävän hyvin käväisten myös Suomen virallisen listan sijalla 22. Tuomaristossa mukana ollut Wallu Valpio innostui bändistämme ja järkkäili keikkoja Helsinkiin. Keikkahommia on nykyään mukavan tiuhaan tahtiin.

 

Teillä on ollut kesällä keikkaa aika tiiviisti, muun muassa alan isojen nimien, brittiläisten Blue Catsin ja Matchboxin kanssa ja uusi levykin on tekeillä. Nuoresta iästänne huolimatta bändi on ollut pystyssä jo kymmenen vuotta ja olette ehtineet tehdä kaikenlaista. Mitkä ovat RelaxTrion tulevaisuuden suunnitelmat?

No lisää keikkaa ja saada levyjä kaupaksi! Porispere oli eka iso festari missä ollaan oltu. Muuten on tähän saakka pyöritty klubikeikkapohjalta ja alan bileissä kyllä paljonkin. Festarikeikkoja enemmän ja alan isot festarit ulkomailla vois olla hyvä tavoite ja mahiksia niihin vähitellen alkaa ollakin.

 

Jungle Records julkaisi teidän kolmannen levyn Shake & Rollin kesällä 2012. Nyt olette olleet studiossa tekemässä uutta levyä. Koska se tulee ja mistä sitä saa ostettua?

Siinä kesäkuu vierähtikin kokonaan ja hiukan heinäkuun alkua, sitten varsinkin Vilho oli vielä miksausvaiheessa aktiivisesti mukana. Paljon aikaa siihen meni, mutta nyt se tehtiin kunnolla eikä hätäilemällä. Levy on nyt masteroitu ja menossa painoon ja kannet on graafikolla työn alla. Uskoisimme, että syys-lokakuun aikana tulee ulos. Levyä saa tienkin www.junglerecords.fi, mikä on alan suurin levykauppa Suomessa ja netin kautta ainakin eri liikkeistä ja Spotifysta yms… Levyllä on 12 biisiä, joista 1 on cover.

 

Haluaisitteko lähettää terveisiä syksyn 2014 Äänessä & Vimmassa kilpaileville bändeille?

Ääni ja Vimma-kisaan osallistuminen on nähtävä ennenkaikkea suurena mahdollisuutena saada bändille näkyvyyttä ja uusia kokemuksia. Lavalle ei kannata lähteä pelkämään – hyvä asenne ja kova luottamus omaan tekemiseen on tuomariston ja yleisön silmissä (ja korvissa) ehkäpä se kaikkein ratkaisevin tekijä. Hommaa ei kannata ottaa turhan vakavasti – rennosti eteenpäin ja oman orkesterin tasoa mittaamaan.

Hyvällä meiningillä ja reeniä, reeniä reeniä……..

 

RelaxTrion kotisivut: http://www.relaxtrio.com/